Skolehelsetjenesten

PPT rådgiver:
Anne Grøsfjell

E-post: anne.grosfjell@ude.oslo.kommune.no

Avdelingsleder for skolehelsetjenesten og helsestasjon for ungdom:
Jannicke Feilberg-Jacobsen
E-post: jannicke.feilberg-jacobsen@bos.oslo.kommune.no

Skolelege:
Jelena Radunovic
Tilstede på skolen enkelte mandager. Helsesykepleier formidler kontakt.

Dersom dere ikke får kontakt med helsesykepleieren, kan leder for skolehelsetjenesten Jannicke Feilberg-Jakobsen kontaktes.

Mer informasjon om skolehelsetjenesten finner du på Oslo Kommunes nettsider. Skolehelsetjenestens tilbud kan i perioder være noe begrenset på grunn av Covid19-pandemien. Anbefalinger fra sentral og lokal helsemyndigheter følges.

Foresatte til elever under 16 år og elever fra 16 år og oppover kan bruke helsenorge.no for å kontakte skolehelsetjenesten.

Slik gjør du:

• Logg deg inn på helsenorge.no
  • Hvis foresatt: Velg barnet det gjelder
  • Klikk på helsekontakter
  • Under helsekontakter finner du skolehelsetjenesten
  • Skriv en melding for å komme i kontakt med skolehelsetjenesten

Informasjonstilbud til alle foreldre

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet har lansert nettstedet foreldrehverdag.no der foreldre kan finne faglig kvalitetssikret informasjon om hvordan de kan forstå barnet sitt bedre. Målet er å gi foreldre inspirasjon, tro på egen omsorgsevne og bidra til å styrke samspillet i hverdagen. Nettstedet tar utgangspunkt i det anerkjente veiledningsprogrammet ICDP (International Child Development Program) og er utviklet i samarbeid med fagfolk.

Faste tilbud fra skolehelsetjenesten

Grunnskolen

• 1. klasse: Skolestartsamtale
  • 2. klasse: Tilbud om vaksine mot difteri/stivkrampe/kikhoste/polio. Undervisning om vold og overgrep.
  • 3. klasse: Vekt- og høydemåling. Råd og veiledning.
  • 4. klasse: Undervisning i psykisk helse.
  • 5. klasse: Pubertetsundervisning.
  • 6. klasse: Tilbud om vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder (MMR-vaksinen).
  • 7. klasse: Tilbud om vaksiner HPV-vaksinen. 2 doser. Åpen time med helsesykepleier.
  • 8. klasse: Vekt- og høydemåling. Råd og veiledning. Undervisning i fysisk, psykisk og seksuell helse.
  • 10. klasse: Tilbud om vaksine mot difteri/stivkrampe/kikhoste/polio